2012. december 10., hétfő

Mézes puszedli

Az egyik kedvencem a karácsonyi sütemények közül a mézes puszedli. Remélem ti is megsütitek a családnak!

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg méz
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg zsír
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 egész tojás és 3 tojás sárgája
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • Fűszerek ízlés szerint
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
  • 2 db tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük. Másnap, lisztezett deszkán kinyújtjuk, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Közepébe egy kis kanál lekvárt teszünk, lehetőleg sütésállót, és összegömbölyítjük. Sütőpapíros tepsiben (ne tegyük egymáshoz túl közel!) 200°C-on sütjük. A még forró puszedlikat a 2 db tojás fehérje és a 20 dkg porcukor gőz fölött kemény habbá vert mázba forgatjuk. Amelyikre nem jutott hab, azt csokoládéban kimártjuk. Rácson hagyjuk megszáradni. Dobozban tároljuk.

Megjegyzés: Én mézeskalács fűszerkeveréket használtam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése