2012. október 19., péntek

Kelkáposzta főzelék

Ezt a főzeléket gyakorlaton készítettük, ez az egyik kedvencem.

Hozzávalók:

  • fél fej kelkáposzta
  • 2-3 db burgonya
  • bors
  • majoránna
  • zsír vagy olaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél fej vöröshagyma 

Elkészítés:

A kelkáposztát és a burgonyát összekockázzuk, és annyi vízben(vagy alaplében) fel tesszük főni amennyi éppen ellepi.Fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával. Vigyázzunk nehogy szétfőzzük. Közben elkészítjük a magyaros rántást. 3 evőkanál zsír és ugyan annyi lisztet elkezdünk pirítani közben bele tesszük a finomra vágott vöröshagymát és az összetört fokhagymát, zsemle színűre pirítjuk és hozzáadjuk a 1 teáskanál pirospaprikát. Beleöntjük a forrásban lévő káposztához úgy hogy közben folyamatosan keverjük. Ha kell utóízesítjük. Ha nem elég sűrű akkor tehetünk hozzá kevés vízben elkevert keményítőt vagy tejfölösen behabarhatjuk(1 evőkanál liszt+2 evőkanál tejföl).

2 megjegyzés: