2012. október 20., szombat

Bakonyi sertésborda

Hozzávalók:

  • 13 szelet sertésborda
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1/2 kg gomba
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • fokhagyma
  • liszt
  • víz
Elkészítés:

A húst besózzuk, borsozzuk(akár előző nap, de nem muszáj). Lisztbe forgatjuk és olajban elősütjük a szeleteket, majd olyan edény/tepsi aljába fektetjük őket amelynek van fedele. Ha kisütöttük, 2 fej vöröshagymát félkarikára vágunk és abban az olajban amiben a húst sütöttük, aranybarnára pirítjuk, adunk hozzá 1 tsk. pirospaprikát és azonnal öntünk hozzá egy kis vizet. Ehhez adjuk hozzá a karikára vágott paradicsomot és paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával. Ha a paradicsom miatt kissé savanykásnak érezzük tegyünk hozzá egy kis cukrot. A gombát felszeleteljük és hozzáadjuk a pörkölt alapunkhoz. Adjunk még hozzá vizet és lisztet folyamatos keverés mellett hogy besűrűsödjön. Ez az alap mennyiségileg annyi legyen hogy alaposan ellepje a húst és szaftos legyen, ha kell adjunk még hozzá vizet. 220°C-on lefedve puhára pároljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése