Hozzávalók:
- 10 dkg vaj/margarin + a formához
- 16 dkg porcukor
- 3 tojás
- 15dkg liszt + a formához
- 1 csomag sütőpor
- 4 dkg darált dió
- 4dkg tört dió
- csipet fahéj és só
- fél rúd vanília kikapart belseje vagy Bourbon vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 2 dl tej
- 10 dkg cukor
- fél csomag vaníliás pudingpor (20g)
- 12 dkg puha vaj/margarin
- 2dkg pörkölt,darált dió
- 1cl triple sec vagy rum
- 13 dkg fehér csokoládé
- 4 dkg étcsokoládé
- 10 db fél dió a díszítéshez
A pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, sűrű krémet főzünk belőle, hagyjuk teljesen kihűlni. Ez után a puha vajat/margarint, a darált diót, és az alkoholt hozzáadva kihabosítjuk. A kihűlt kuglófot 3 vagy 4 karikába várjuk, és a krémmel egyenletesen összerétegezzük.
A bevonathoz a kétféle csokoládét gőzfürdő fölött vagy a mikróban külön-külön felolvasztjuk, majd a kuglóf tetejét márványosan bevonjuk vele. Mielőtt megdermedne fél diódarabokkal díszítjük.
Jó étvágyat ehhez a finomsághoz! :)
Pont most nézegettem az újságban ezt a receptet, mert nagyon étvágygerjesztő. Olyan finom is, amilyen szép?
VálaszTörlésMegéri vele bajlódni?
Igen.igen :) Nagyon finom lett :) Aki szereti a diót, annak főleg ajánlom!
VálaszTörlés